Uitgeverij Vleugels

van ’t hoffstraat 27
2665 jl bleiswijk
t 06 10 73 25 63
info@uitgeverijvleugels.nl

Marie Darrieussecq werd geboren op 3 januari 1969 in Bayonne en is schrijfster en psychoanaliste. Haar debut Truismes (Zeugzoenen) uit 1996 werd in veertig talen vertaald. In 2013 won ze de Prix de Médicis met Il faut beaucoup aimer les hommes (Je moet veel van mannen houden).

Darrieussecq is gefascineerd door de tussenwereld, de grens tussen de werkelijkheid en het fantastische. Daar houden zich schimmen op, maar daar kunnen mensen ook ineens zomaar verdwijnen. Dat vaste en vervloeiende gebied bestrijkt zij in haar romans. Over die tussenwereld zegt ze zelf: ‘De woorden bevinden zich in die onbepaalde ruimte tussen wat je voelt en wat je wilt benoemen.
De woorden zijn schimmen tussen twee zinnen. Wanneer je schrijft begeef je je in een tussenwereld, waar niets vaststaat en alles mogelijk is, waar niet-vaste stof en gewaarwordingen rondwaren. De wereld van de verbeelding is die tussenwereld.’

Darrieussecq:
Ik probeer nieuwe vormen te vinden, nieuwe zinnen te schrijven, want dat is de enige manier om iets te zeggen over de moderne wereld, die ons anders steeds ontglipt en onbegrijpelijk zou blijven.

links | franse reeks